mors dag

47 minuter kvar av maj 2009, det är precis vad det är nu. Snart börjar juni och sommarlovet :) wiie, det är helt sjukt vad tiden ska gå fort!

Idag har det som sagt var varit mors dag, tråkig som jag är gav jag min mamma en bok men hon verkade gilla den i alla fall och det är ju det som räknas. Imorrse åkte vi ner till Varberg för att då "fira" mors dag och jag kom inte hem förän vid kvart över nio nu ikväll så det har blivit en helt datorfri dag för min del, förutom nu då ;P
Min söta lilla kusin anna var där och det är nog med henne som jag verkligen har spenderat mest tid idag (bra att samla timmar ;P). Det är så kul för hon har nästan lärt sig att gå nu, så hon kan gå ungefär tio steg innan hon trillar och det tycker jag är jättebra! Fast det roligaste var ändå för några veckor sedan när min bror konfirmerade sig, då var hon här hemma hos oss och jag och min syster satt med henne ute på altanen ungefär en meter ifrån varandra. Sen fick hon gå några steg mellan oss, men det roliga var att när hon gjorde det så blundade hon samtidigt som hon i slutet av metern kastade sig i våra armar. Det kanske inte låter speciellt kul men ni skulle verkligen ha ett det!

Hoppas att alla har haft det bra idag!
xoxo Emma


au pair (igen) ;P

Varför är det så lång tid kvar innan jag får åka iväg som au pair? Det är så jag tänker när jag sitter här och läser alla dessa au pair bloggar. Man läser om hur alla ska åka iväg nu till sommaren och att det verkligen längtar. Jag vill också åka! Nu,nu,nu! Fast man kan ju tänka så här också att när jag åker om ett år så har ju alla som åker nu till sommaren/hösten bara någon månad kvar medans jag då kommer ha hela mitt år kvar. Det är ju ett sätt att se på det men jag vill ändå åka nu :)
Undrar vad jag gör om ett år?

djurparken och 2 veckor till sommarlovet

Den 29 maj är nu slut och nu är det bara två dagar kvar tills det är juni. Jag säger som jag brukar, vart har maj tagit vägen? Tiden går verkligen jättefort och om precis två veckor har jag sommarlov! Yay :)

Dagen har varit jättebra men den har som sagt försvunnit iväg väldigt fort. Precis som jag har nämnt tidigare så var jag i djurparken här i borås idag och det var lite mysigt att gå dit igen i och med att det var så länge sedan jag var där sist. Jag tror att det var tänkt att alla från kulturskolan och från ågrenska skulle gå ihop men det blev inte riktigt så. Ågreska gick in i en annan ingång än vad vi gjorde så det blev nästan som att man gick om varandra. Men vi från kulturskolan hade det kul, både lärare och elever. 



Det var lite om min dag, imorgon blir det mer konserter bl.a. på hässletorg och södratorget. Ha det bra!
xoxo Emma

29 maj 10.16

Godmorgon!
Jag ska snart åka iväg till stadshushallen för att fixa iordning inför konserten med ågrenska senare idag. Efter konserten sen ska vi åka till djurparken vilket jag tycker ska bli kul i och med att jag inte har varit där på två år tror jag. Men nu ska jag snart åka så jag hinner inte skriva något mer. Ha det bra!

Thunder

Idag har åskan gått här i Borås! Det känns som att det var jättelänge sedan det var åska men nu var den här igen så det var bara till att dra ur dator, tv och allt. Det här är inte så bra men jag kände mig faktiskt lite handikappad när jag varken hade tillgång till dator eller tv:n men jag satte mig och läste en bok vilket var riktigt skönt! Jag gillar när det åskar, det är så mysigt.
Jag bläddrade även igenom två utav mina kära reseböcker och drömmde mig bort en stund :)

Nu ikväll hade jag konsert med ensemblen och det gick ganska bra, vi satte oss först och värmde upp i ett trapphus och där var det riktigt häftig akustik! Det blir verkligen så mäktigt. När jag kom hem satte sig jag, mamma och fredrik och åt baguette och tittade på film, kvällen till ära blev det "Ett monster till svärmor" som kanske inte riktigt är en av mina favoriter men man kan ju titta på den i alla fall.

Hoppas alla har haft en bra dag. Imorgon ska jag till djurparken! :)
xoxo Emma


Byggare blogg

Ny blogg design på gång! (igen :P)


sent den 27 maj

Det är kanske inte jättesent men jag kom inte på någon bättre rubrik, jag tycker att det är jättesvårt med rubriker ibland. Det blir ett lite haffsigt inlägg nu ikväll. Imorgon har jag sovmorgon fram till halv ett så jag kan sova ungefär till halv elva. I och med att jag fick rdeda på det det idag så är det något som verkligen tas emot på ett bra sätt då man inte var förberedd på det! Dagen har flugit förbi ganska fort men ändå väldigt långsamt. Jag och Sanne hade våran religions redovisning idag och jag tycker att det gick förvånadsvärt bra i och med att vi började på den igår. Sanne informerade även mig om att vi ska visa upp vårat projekt i digitalt skapande nu på tisdag, jag visste hela tiden att det skulle vara den 2 juni men jag tror inte riktigt att jag tänkte på att det är den 2 juni nu på tisdag. Det går förhoppningsvis bra och det blir helt enkelt till att sitta med det på alla lediga stunder man har, som nu t.ex, så det är nog bäst att jag slutar nu.

Detta var lite kort om min dag.
xoxo Emma

26 maj 10.17

AJ,AJ,AJ,AJ,AJ,AJ,AJ,AJ!! Nu har bedövningen börjat släppa och det gör så himmla ont. Annars gick det faktiskt jättebra hos tandläkaren, det gjorde lite ont när jag fick bedövningen men det kändes inte alls när han drog ut tanden, han sa till och med att jag var ovanligt lugn :P Pappa följde med mig dit men han fick inte följa med in och det hade tandsköterskan lite kul åt. Nu efteråt har min underläpp vart jätte bedövad så jag har inte riktigt kunnat ha kontroll över den och ni förstår kanske vad som har hänt då. Men ja, nu släpper bedövningen i alla fall och det är inte precis något som jag vill rekomendera någon människa!


Något stort

JAA! Jag fick hem mitt cdon paket idag, så nu är jag glad. Hade köpt två böcker till mig själv varav en var sophie kinsellas senaste svenska översatta bok, "En shopaholic i väntans tider" som är den femte i shopaholic serien. Jag har i och för sig redan läst den engelska versionen men ändå, det här är stort!

Nu på kvällen har jag tittat på "solsting och snésprång" från vallarna i Falkenberg. Och jag bara älskar Dag-Otto! Han är så otroligt go och det är helt klart han som gör hela grejen!

Imorgon blir det till att dra ut min kära tand. Wish me luck!
xoxo Emma

blogg/resedagbok

Här kommer en fråga som jag har funderat på ganska länge. När jag är au pair (jag är tjatig, jag vet:P) ska jag då ha en blogg eller en resedagbok? Vad tycker ni?

LOOOOV!

Det korta men ack så välbehövliga lovet är slut. Det var i och för sig bara 4 dagar långt med helgen, men det har ändå vart lite som ett lov. Och precis som med alla andra lov så tog det slut alldeles för fort! Varför ska det vara så egentligen? Men jag ska inte klaga, om bara 18 dagar börjar sommarlovet 2009 och det, kan jag säga, är efterlängtat. Det ska bli så gött! Och om man ser till hur många hela skoldagar jag har kvar innan detta underbara lovet börjar så är det bara 10! Och då har jag räknat bort alla tandläkarbesöks dagar. Det är i och för sig bara två dagar som försvinner pga det, men ändå. Det ska dock inte bli speciellt kul att få tandställning. Det borde vara olagligt att få det när man ska fylla arton, det är sånt som man ska ha överstökat när man är tolv! Men ja, det är i alla fall sommarlov snart.

Ha det bra så länge!
xoxo Emma


The Hills

Det kan inte hjälpas, jag är som fast! Tyckte inte om det alls innan men nu älskar jag det. Går inte sluta titta på det, så bra! ;P

tiden springer och springer

För ett år och en dag sen så hade min syster fullt upp med att göra sig redo för sin bal. För mig känns det absolut inte som att alla dessa balförberedande sakerna hände för ett år sedan, det känns som att det har gått max tre månader. Det är helt otroligt vad tiden går fort! Tänk, snart börjar jag trean och går det sista av mina tolv skolår. Om ett år tar jag studenten och går på bal och allt det där och då har jag gått i skolan i tolv år av mitt liv. Det är helt sjukt egentligen, det kändes ju precis som att jag gick i fyran!
Nu skenade jag iväg lite där men det jag ville få sagt var det att i och med att det känns som att min syster nyss gick på sin bal så kommer det här året att gå så otroligt fort, förhoppningsvis! =P
Om ett år tar jag studenten, då är det äntligen min tur och en månad efter det kanske jag är i USA. Det är helt sjukt!


23 maj 13.22

Hej allihopa!
Hoppas att alla har haft en bra morgon. Idag kom jag på mig själv med att tänka att "varför uppdaterar jag bloggen varje dag?, det är ju knappt några som läser den." Men jag har faktiskt ett ganska bra svar på den frågan och det är att jag tycker att det känns bra att skriva av mig här en, kanske två gånger om dagen. Man får liksom ur sig det som har hänt och det som man har tänkt på under dagen och det är också kul att kanske titta tillbaka på vad man skrev för ett halvår sen och se vad man tänkte på då. Där har ni anlednignen till existensen av min blogg. Jag tycker det är kul helt enkelt!

vad ska alla göra idag?

22 Maj

Klockan är just nu 23.54 och jag har snart tänkt gå och lägga mig, men inte riktigt än. Först tänkte jag titta på ett avsnitt the hills, läsa igenom några bloggar och berätta för alla er som läser det här om hur min dag har varit. Min dag har varit riktigt bra. Vaknade vid nio imorrse av att min bror kom och väckte mig och sa att våran tv sprängts. Den hade egentligen inte sprängts utan det hade mest poffat till i den och sen var den helt död, så nu måste vi köpa en ny tv helt enkelt.
Ända sen jag vaknade imorrse så har min dag gått riktigt fort. Sanne kom hit någon gång runt halv tolv och från det att hon kom till ungefär klockan fem så höll vi på med digitalt skapande, med undantag för en del korta pauser som inte riktigt belv så korta som vi hade tänkt oss, men ja. Sen var det även tänkt att rebecca och kanske stina skulle komma nu ikväll men så blev det inte. Det blev jag och sanne + två bra filmer och tacopaj :) måste säga att jag har haft en riktigt bra och mysig dag!

Hoppas alla haft det bra idag!
xoxo Emma

19.55

Nu blev jag jättesugen på popcorn så jag ska nog gå ner och poppa några nu. Haha, poppa är ett ganska kul ord egentligen! :P
Imorgon kommer Sanne hit och då blir det digitalt skapande för hela slanten sen kanske även Rebecca kommer lite senare på kvällen. Har inte blivit någon städning än så jag får nog sätta igång nu, men jag har skickat mailet i alla fall!

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna want to make it move
Always gonna be an uphill battle,
Sometimes you gonna have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Sömn

Inatt sov jag tolv och en halv timme! Måste säga att jag är lite förvånad. Detta var dock min första sovmorgon på nästan två veckor och jag har räknat ut att jag har sovit ungefär 50 timmar på de nio senaste nätterna när jag egentligen hade behövt sova ungefär 80 (9 timmar/natt) så jag var väl lite efter helt enkelt. Det var helt otroligt skönt att vakna sent imorrse men det dumma med att vakna sent är att det blir svårare att somna på kvällen. Nu har jag varit vaken i snart 7 timmar så vi får se hur det går med somnandet ikväll. 

saker kvar som jag ska försöka få gjort idag:


- Städa mitt rum, är dock inte jättestökigt men jag måste ändå plocka iording lite och dammsuga
- Mail för att i alla fall försöka ändra min IV-kurs
- Försöka börja lite på projektarbetsmallen (tack sanne för en jättebra idé!)

Det var lite av min dag hittills. Ha det bra,
xoxo Emma


CLUB 8

Jesus walk with me

nu är det slut!

Det är över. Fem dagars rep och föreställningar är nu slut. Känns ganska skönt och på torsdag är det min första sovmorgon på jättelänge så det ska bli hur gött som helst. För att då summera den senaste veckan kan jag säga att det har gått hyffsat bra. På föreställningarna idag blev det docl en del fel och jag skyller det mesta av det på en person. Förutom problem från den tekniska sidan har det allt som allt blivit ganska bra så jag tycker att estettvåorna på bäckäng kan vara ganska nöjda!

Just nu känner jag mig riktigt sleten, jag är såå trött! Blir dock ingen sovmorgon imorgon för vi ska vara vid åhaga vid åtta tror jag och före det ska jag hinna lämna cellon på kulturskolan. När vi har packat ihop allt på åhaga ska vi åka till bäckäng och kulturskolan för att lämna allt, sen blir det lunch och efter det blir det ARENAKAMPEN! Det blir min första arenakamp i och med att det inte var någon förra året, men jag tror att bäckäng vann för två år sen och jag hoppas att vi vinner i år igen! Sen blir det orkester och efter det kommer jag hem runt sju någon gång. Då är allt över, då kan jag sova!

Vi är lediga torsdag, fredag och då ska jag verkligen sova och göra digitalt skapande med Sanne i och med att vi ska redovisa om ca två veckor och vi absolut inte är klara. Ha det bra!

xoxo Emma

musikteori

Det har vart en ganska normal dag idag. Min bror har konfirmerat sig så det var bara till att gå upp tidigt och fixa i ordning allt innan alla kom. Dagen har gått i ett så det är inte riktigt förän nu som jag kan lugna ner mig. Har suttit här och pluggat musikteori i någon timme och det är nog något av det tråkigaste man kan göra en söndag kväll, men jag har prov imorrn och eftersom jag inte har hunnit plugga innan i veckan så sitter jag nu här kvällen innan provet som vanligt. Varför ska det alltid bli så?, jag måste lära mig att planera. Grejen med musikteorin är att jag egentligen kan det mesta det är bara det att min hjärna har lagt det väldigt långt bak i huvudet så ikväll har jag liksom försökt dra fram det och jag har hittat det mesta nu igen men troligtvis så kommer det vara borta imorrn. Men vi får se, förhoppningsvis går det bra!


ESC, konsert

Just nu ser det mörkt ut för Sverige, men Norge har slått röstningsrekord och kommer att bli årets vinnare! Jag gillar inte låten men har ändå alltid kännt att den kommer att vinna.
Min konsert gick dock förvånadsvärt bra så det är jag lite nöjd med. Nu ska jag bara se klart på ESC och sen ska jag sova.

nervös

Nu är det bara några timmar kvar till konserten. Jag är inte speciellt nervös just nu men jag kommer vara sjukt nervös senare. Bara för att jag skrev det nu så blev jag jättenervös! Hur ska det här gå, jag är så oförberedd som man kan bli! Konserten börjar klockan nio så det betyder att jag kommer att missa Sverige i Eurovision ikväll i och med att vi har startnummer 4. Det som är spännande är ju egentligen röstningen men det hade ändå vart kul att se vårat bidrag. Men jag får väl heja lite på konserten :P

SWEDENSWEDENSWEDEN


Inlägg 100!

Idag firar min blogg att jag nu har skrivit 100 inlägg. Med tanke på att jag haft bloggen i snart nio månader så är det faktiskt ganska dåligt av mig, men ändå, hundra inlägg är ganska mkt! Så jag säger GRATTIS till bloggen :)

Har precis kommit hem efter en vad som känns som en oerhört lång repdag i aulan. Imorrn är det sista dagen som vi övar på skolan, för sen ska vi packa ihop allt och åka till åhaga. Där blir det sedan rep från 7.30-23.00 på måndag, även tisdagen kommer att bli lika lång men i och med att föreställningarna börjar då så kommer det ändå att bli lite roligare. Det är även konsert på lördag som det ska repas till imorrn kväll och sen på söndag så konfirmerar sig min bror så det blir fullt upp hela söndagen också. Om man då går igenom den närmaste veckan så har jag inte en enda lugn kväll och jag är hur trött som helst liksom..! hur ska detta gå..?

allt på samma gång

min dag har vart dryg... esteternas projekt är något utav det tråkigaste som finns. Känner mig dock super stressad över allt och vet inte riktigt vad jag ska göra. Det är konserter där jag fortfarande inte kan det som jag ska spela, föreställningar, skola.., + att jag är så trött att jag knappt kan stå upp känns det som. Jag vill bort..(undra vart :P)


USA at night

Kan passa på att nämna att det inte spelar någon roll vart i USA jag till slut hamnar längre, bara det inte blir i typ north dakota eller alaska eller något sånt så är jag nöjd :) Jag ska gå helt på familjen och det är det enda som jag ska försöka tänka på. Vet ni vad? Jag har drömt att jag är au pair säkert tre nätter nu den senaste veckan, det är så kul. På natten när tankarna får vandra fritt så bor jag nästan redan i USA. Skön känsla när man vaknar på morgonen! 

tillbaka efter 2 dagar

Jag har ångrat mig, det blir nog ingen paus! Jag kände mest att jag har jätte mkt framöver men det kan man ju alltid göra efter att man har bloggat ;)
Idag var det NP i Matte B och det gick helt åt skogen, jag brukade ändå vara jättebra på matte så det känns inte speciellt bra, men jag satt i två och en halv timme i alla fall. Ikväll, ikväll, ikväll är det först ensemble i ungefär 2 timmar, men sen är det dags för första semifinalen i ECS där sverige tävlar som bidrag nummer fem. Heja svergie! Jag vet ändå inte riktigt hur det kommer att gå för oss, det känns som att detta är en låt som det antigen kan gå jätte bra för eller så skiter det sig helt. Men vi får se, jag säger i alla fall HEJA SVERIGE!

paus..

den kommer nu att bli en några veckors lång paus från bloggen.

ha det bra under tiden!
xoxo emma

Hej allihopa!

Hittills har dagen spenderats med att jag har suttit som klistrad framför laguna beach, det är faktiskt bra. Har även börjat fundera på varför jag alltid har sagt att jag inte vill åka till California för just nu känns det väldigt lockande! Nästan så att jag heller vill hamna där än på östkusten, tänk bara på att det är varmt året om! Det skulle inte vara helt fel :)

Blev även lite inspererad av det och ändrade designen på min blogg, kände att det var dags för lite ändring. Vi får dock se hur länge det håller i sig, ville mest ha något som visar vart jag vill nu. När jag blir interesserad av östkusten igen så kanske jag byter tillbaka. Men vi får se, just nu är det California som gäller!


smart barn

yes, tre timmars NP är över! Idag hade jag bara engelska NP och det är därför jag är hemma så pass tidigt. Det var reading and listening idag så nu är det bara det speeking kvar! + matte b som är på tisdag, är faktiskt lite nervös över det.., men det går förhoppningsvis bra.

Måste bara berätta om en grej som hände på ensemblen i tisdags. Varje vecka är det alltid en grupp med barn som är i våran sal före oss. Och som vanligt satt jag och väntade utanför och helt plötsligt hör jag någon som börjar prata engelska. Detta visar sig vara en ungefär sju årig liten tjej som står och pratar med sin pappa och jag kan fortfarande i riktigt greppa att ett litet barn på sju år kan bättre engelska än mig. Känns lite konstigt! Detta om något fick mig även att längta till USA. Så det är helt enkelt bäst att jag vänjer mig i och med att alla kommer vara bättre på engelska än mig när jag är där, även tre-fyraåriga barn kan gramatiken bättre än mig!



tiden går och går!

Det är nu mindre än 400 hundra dagar kvar till jag tar studenten! Eller för att vara lite mer exakt, det är 399 dagar 17 timmar och 36 minuter kvar. Hjälp vad jag längtar till den dagen!!

Jag har nu cirka ett år kvar av mina år på bäckäng. Tiden har gått fort men ändå väldigt väldigt långsamt på samma gång! Men ändå mest fort och förhoppningsvis springer bara detta året iväg också. Kan knappt vänta till i november någon gång då jag har bestämt mig för att börja söka, det är mindre än sex månader kvar till dess och den tiden kommer bara att flyga iväg. Det är först sommarlov och sen börjar det tredje och sista året!
Jag undrar hur mitt liv ser ut om ett år?


xoxo



följer min dröm

jaha, dagen har spenderats till hälften i skolan och till hälften hemma. Jag kunde knappt gå upp i morrse för att jag var så trött men ja, man måste gå upp så det var väl vad jag gjorde. Hade NK direkt på morgonen och fick reda på att jag äntligen skulle få göra min redovisning. Och när mina tjugo minuter där jag babblade på om vindkraft var slut så var det en sån lättnad! Det var som en tyngd som lyftes från mina axlar, nu har jag det gjort. Så skönt! Efter det blev det estetisk verksamhet som vi som vanligt inte gjorde någoting på, men vi hann ändå spela igenom det mesta vilket kändes bra. Det blev ingen religon idag, vet dock inte varför, så vi fick två timmar hål och sen svenskan där jag fick reda på vad jag fick i mitt tjajkovskij arbete. Blev dock bara VG men jag är hyffsat nöjd med det iaf.

Idag blev det ingen orkester för min del, cellon får vänta. Istället åkte jag hem med farmor och frafar som kom från varberg för att fira pappa och fredrik och jag har haft en så rolig eftermiddag. Väldigt trevligt.

Även ikväll blir det sex and the city nu, stina måste ju få tillbaka boxen nån gång XD det är ganska sent för att sätta sig och börja titta på det nu, men det är först nu som min lugna del av dagen börjar så jag får ta den chans jag får. ett plus är även att serien utspelar sig i NYC så jag får en stund som jag kan drömma mig bort på! Jag vill, jag ska och jag kommer att åka iväg!

Have a nice day!
xoxo Emma

ar-kan-SAW

Nu har jag vart på ensemble men innan det var jag och klippte mig. Som vanligt hade jag med några bilder för det har jag alltid helt enkelt. Men iaf, när jag satt där kändes det så skönt för man såg bara hur hon klippte bort allt det sletna håret. Vet dock inte riktigt vad som hände sen för min lugg blev jättekort!, men jag antar att den växer ut igen förhoppningsvis. Nu blir det sex and the city!

-Varför uttalas arkansas ar-kan-SAW när kansas uttalas kan-sass?

F-R-I-E-N-D-S

Detta är anledningen till att vänner är så bra. En serie som kommer att leva med mig till jag dör! :D


tisdag morgon

Tisdag morgon. Sitter här med en kopp varm choklad och väntar på att gå till bussen. Kan inte fatta att jag måste gå hemifrån en timme innan jag egentligen börjar, helt sjukt det borde gå fler bussar! Idag tänkte jag gå och klippa mig, mitt hår är så långt och slitet nu så det finns knappt. Vet dock inte riktigt hur..något förslag? Sla även börja plugga inför NP matte b som är nästa vecka för jag är verkligen så oförbredd som man kan bli! Jag fattar inte riktigt vad som har hänt, hela A kursen gick hur bra som helst och första delen på b kursen också, men på vårterminen nu känns det som att jag har tappat allt. Jag måste bli bra igen..

//Emma

dreams, dreams, dreams

Japp, då var man hemma igen. Kan säga att det blev ingen redovisning för min del idag i och med att puckot emma glömde sin presentation hemma.. Detta skedde dock inte medvetet som ganska många kan tro utan jag ville verkligen redovisa idag och få det överstökat, men ack nej..

Eftermiddan kändes verkligen inte som min dag, jag blev hur trött som helst på bara nån timme. Många som känner mig vet att jag kan bli pigg och glad så fort jag köper något som jag tycker om, så jag tänkte att jag kan väl gå till akademibokhandeln och köpa en ny penna eller något... Detta ledde istället till att jag en kvart senare gick ut från affärnen tehundra kronor fattigare. Jag hade köpt två böcker.., men inte vilka böcker som helst utan två böcker om NYC och Boston! Så nu sitter jag här och läser och är glad! Har återigen kommit fram till att det finns så mycket som jag vill se! Jag vill se allt, USA är mitt drömland. Det var som stina sa idag att det är nästan drömandet som gör hela grejen. Om man inte drömmer så vet man inte vad man har att förvänta sig. Jag ska till USA som au pair helt enkelt, det är bara så.

Ha det bra!

Hej!

Nu var det några dagar sen jag skrev något här, men jag har inte riktigt haft något att skriva om. Ehm, idag är det NK b redovisning som kommer att gå helt kasst men efteråt kommer det kännas hur skönt som helst i och med att jag är klar med det, kan säga att det kommer att vara en sån lättnad! Kan ju skriva lite senare idag och berätta om hur det gick..

Au Pair guide

Jag har under en ganska lång tid funderat på att göra ett stort au pair inlägg om olika organisationer, förväntningar, vad jag känner, platser som jag tycker att man bör besöka i USA och så vidare. Det här är både bra för mig i och med att jag får prata av mig lite och för många andra som verkligen funderar på att åka iväg som au pair.

Jag har bestämt mig för att åka sommaren 2010, så det är alltså ungefär ett år kvar tills jag packar mina väskor och åker iväg. Jag kan säga att jag kommer att ha ganska stora förväntningar när jag åker, och det tycker jag att man ska ha. Visst, man behöver inte ha det men jag kan lova redan nu att de flesta som åker kommer att förvänta sig ganska mycket.


Jag tänkte börja med att prata lite om organisationerna. De största som jag känner till är Cultural Care, Sts au pair och Scandinaviska institutet.. Man har ju hört ganska mycket både bra och dåliga saker om de flesta av dem, kanske mest dåligt om Cultural Care men det är ju ändå den största. Just nu funderar jag mest på att åka med Scandinaviska institutet eller Cultural Care. Men vi får se, jag hinner säkert ändra mig minst hundra gånger innan jag har bestämt mig, tycker att det är jättesvårt. De några är bra på är de andra inte fullt lika bra på och tvärtom. Det är ju faktiskt många fler som trivs än vad det är som inte gör det.

Man behöver ju ha en del erfarenhet av barn för att över huvud taget kunna åka iväg. Jag tror att det är minst 200 timmar hos alla organisationerna men det är ju även bra att ha mer, så ett tips är att börja samla timmar så tidigt som möjligt.


En av de stora frågorna är ju vart man tillslut hamnar. Några stater som jag verkligen drömmer om att hamna i är New York, Massachusetts, Tennessee och California.

New York:
State capital: Albany
Yta: 54,475 miles²
Antal invånare: 19,000.000
Klimat: Har ett mycket varierande klimat, med årstider med tydlig sommar och vinter.
Kallas: The Empire State
Kända städer: NYC

Massachusetts:
State capital: Boston
Yta: 10,555 miles²
Antal invånare: 6,350.000
Klimat: Har tydliga årstider precis som i Sverige, men med en längre sommar och kortare vinter. På sommaren kan det bli mellan 30-35 grader.
Kallas: Bay State
Kända städer: Boston

Tennessee:
State capital: Nashville
Yta: 42,146 miles²
Antal invånare: 5,700.000
Klimat: Varma somrar och milda vintrar
Kallas: The Volunteer State
Kända städer: Nashville

California:
State capital: Sacramento
Yta: 163,707 miles²
Antal invånare: 33,900.000
Klimat: Ganska milt vid kusten, väldigt varmt i söder och kallare i norra delarna.
Kallas: The Golden State
Kända städer: Los Angeles

Jag har alltid varit inställd på att åka till en lite större stad, men sedan några månader tillbaka har jag även börjat fundera på de lite mindre städerna längre in i landet. Just nu är jag väldigt inställd på att åka till Nashville eller någon annanstans i Tennessee, men vi får se hur det blir. Man ska ju definitivt inte välja efter plats, gå helt på familjen istället. Hoppas bara att man verkligen väljer rätt familj så att man hamnar i en man tycker om och där man är omtyckt. Men det är mycket som blir vad man gör det till.

Innan jag bestämde mig för att åka som au pair funderade jag ganska mycket på att åka på bl.a. språkresa eller ett studieår utomlands, men jag kom fram till att det skulle bli alldeles för dyrt för mig. Så när jag hade varit lite deppig för det ett tag så kom jag in på hela det här au pair spåret och där är jag fortfarande. Kan inte tänka på något annat, det ska bli så kul!

Det finns så mycket som jag vill se och uppleva i USA. NYC, Disney World, Niagara fallen, Grand Canyon, Basebollmatcher, kulturen, allt! Men även om det finns väldigt mycket att se så får man inte glömma bort att man är där för att jobba och man ska ju göra sitt jobb bra. Det är en familj som har släppt in dig i deras liv och de litar på dig, så det är ju viktigt att man ger lika mycket tillbaka, om inte ännu mer.

Något som jag verkligen vill ta del av är den amerikanska kulturen med Thanksgiving, Halloween, 4th of July och allt vad det nu är. Jag är ganska sporttokig själv också så min bild av att det är helt galna i sport är ju inte helt fel heller. En till grej som alltid har varit en dröm för mig är att plugga på college och att man får göra det är ju bara ett plus. Grejen med college är ju att det finns så otroligt många olika kurser, allt från surfing och foto till ekonomi och historia. Kan säga att jag kommer att få det riktigt svårt att bestämma mig för något.

Om man vill åka som au pair gillar man att prova på och upptäcka nya saker. På ett sätt är det också riktigt modigt att våga ta steget och åka iväg. Jag menar man lämnar allt det som man har här hemma och åker till en plats där man inte känner en enda människa. När man ser det på det sättet blir man kanske lite fundersam. Men det flesta som har kommit hem efter sitt år borta säger att det är som att tiden har stått stilla här hemma i Sverige. Man har egentligen inget att förlora. Man måste bara våga!

Du kan arbeta som au pair om du..
..är mellan 18-26 år
..har barnerfarenhet
..har gymnasieexamen
..förstår och pratar engelska
..har körkort
..är positiv, självständig och flexibel
..inte har någon anmärkning i polisregistret
..kan var borta ett år

Jag tycker att om man bara någon gång har funderat på att åka, så ska man åka. Det blir som en chans i livet, man lär känna sig själv, man gör det helt för sin egen del + att det är en bra erfarenhet. Man får en chans att stå på sina egna ben och komma ut i världen. Jag vet att jag har missat hur mycket som helst som jag säkert kommer på senare men jag hoppas att jag har hjälp någon med allt mitt prat (även om jag inte har åkt själv än) och jag hoppas att det flesta som läst detta överväger att åka. Annars är det något som du kan tänka tillbaka på när du är 40 och tänka att "varför åkte jag inte". Det är en chans i livet, våga! Live the american dream, it's a once in a lifetime opportunity! Lämna gärna en kommentar.

Ha det bra!
Emma




 


country

Satt precis och tittade på CMA galan  från Nashville och gud vad jag egentligen gillar countrymusik! Det är helt otroligt, jag har aldrig riktigt tänkt på det innan, visst jag har ändå lyssnat ganska mycket på det men nu kom jag på hur mycket jag faktiskt tycker om det. Så nu är det countrymusik som kommer fylla mina hörlurar och mitt rum framöver!

RSS 2.0