sista mars

Glömde skriva detta i det förra inlägget men det här blir det sisat som jag skriver för mars 2009. Det känns nästan lite sorgligt när man ser det så, jag kommer aldrig mer att få uppleva mars 2009. Men så ska man absolut inte tänka! Imorgon är det första april och då är det verkligen som att våren måste börja. April = Vår! Så imorgon får alla som läser det här vara redo med vårkläderna och ett nytt glatt vårhumör i högsta hugg. Enligt mig har mars försvunnit iväg väldigt fort, men jag tror nästan att april komer springa iväg ännu snabbare. Hoppas det! 

Kan säga att vi fick vår nya kyl och frys igår också och det har vi nu installerat in hela eftermiddagen. Så det är ungefär vad jag har gjort idag + skolan och allt sånt. Men ja, om jag inte hinner skriva något mer ikväll (vilket jag antagligen inte gör), så syns vi kanske imorgon, eller inte. Vem vet. 

vår, vår, vår!

varm choklad

På kvällen igår så blev jag så sugen på varm choklad att jag inte visst vad jag skulle göra! Jag kunde knappt somna för att jag var så sugen på det. Synd var bara att jag redan hade borstat tänderna + att klockan var alldeles för mycket för det, men annars hade det vart ganska gått!


Bra start på en bra måndag

Måndag morgon och här sitter jag. Eftersom det inte är några lektioner på kulturskolan denna vecka så har jag sovmorgon fram till klockan ett när skolan egentligen börjar. Och ni anar inte hur skönt det är! Man kan sova ut en måndagsmorgon, så idag gick jag upp runt halv tio. Dagen blir bara bättre när man tänker på att man bara har en lektion idag också, jag börjar ett och slutar tjugo över två. Kan det bli bättre en måndag?


Tänkte att jag kunde berätta lite om helgen som gått:
I fredags hade jag matteprov direkt på morgonen, det kändes som att det kunde gått bättre men jag har g i alla fall. Sen hände det nästan ingenting resten av dagen i skolan, men efter skolan blev det fart på lilla emma. Jag, Sanne och Rebecca skulle fixa ett lite försenat barnkalas till Stina, med ballonger och allt sånt. Så först sprang vi omkring i stan och försökt hitta allt vi behövde och sen åkte vi hem och åt + att vi fixade i ordning allt. Kan säga att jag var lite halvt stressad där. Sen kom stina och då hade vi fixat allt vad ett barnkalas måste innehålla. Tårta, serpentiner, ballonger, fiskedamm, allt! Så vi hade en mysig och lyckad kväll!

I lördags åkte vi till varberg för att fira farfar och där spenderade vi hela dagen innan vi åkt e hem. Så det var ungefär vad jag gjorde lördags. Vill bara säga igen att jag har verkligen världens sötaste kusin!

Gårdagen spenderades mest inne på mitt rum. Jag var inte alls på rätt humör för att ha människor omkring mig, så jag började om på mina gilmore girls boxar. Och jag kan söga att jag hade nästan glömt hur mycket jag gillar de första säsongerna, när hon går i high school. Det är ju egentligen dom som är bäst.


Det var min helg, lite halvt händelserik kanske, men där var den. Kan bara passa på att säga att det snöade här i fredags! Jag som trodde att våren var här. Om det hade snöat så mycket och så plötsligt på andra sidan pölen i USA så hade de flesta skolor stängt för dagen och så hade man inte behövt gå dit. Varför har inte vi det så?!



 

Allt går så fort!

Tiden bara flyger iväg just nu! Den går jättefort utan att man ens tänker på det. Visst, för stunden kan det kännas som att den går sjukt långsamt, men när man väl tänker tillbaka på veckorna som gått så inser man hur fort allt egentligen går!


Jag har världens sötaste kusin!




Nu har vi äntligen fått sommartid här i lilla svergie! Det är på gång nu!

matte, matte, matte

Imorgon har jag världens största matte b prov. Jag bestämde mig till och med för att börja plugga två veckor innan själva provet. Men även om jag har hållt på med det så länge, så känns det ändå inte som att jag kan någonting. Man räknar och räknar och man förstår det kanske för stunden, men bara någon dag efter är det som bort blåst. Varför ska det alltid vara så? Man kan det, men sen försvinner det spårlöst. Kan man inte bara lära sig det och sen knyta fast det i hjärnan så att det stannar där. Jag kan det men jag kan det ändå inte.


 

yes!

För alla intresserade människor tänkte jag nu säga att min dator är vaken igen! Sitter och skriver på den just nu! Hihi, jag är jätteglad, min dator är jag på något sätt. + att den snälla personen som gjorde allt det här fixade in en massa nya och bra program. Så nu är jag jätteglad!

våffeldagen 2009

Då var årets våffeldag äntligen över och jag kan säga att det här var den tråkigaste dagen på länge!

Vaknade som vanligt vid klockan 6 imorrse och jag och mamma var sedan påväg mot skolan vid 7 tiden någon gång. Had naturkunskap på morgonen och uno var ungefär lika tråkig som han brukar vara, om inte värre. Efter naturkunskapen vandrade vi ner till kulturskolan där vi skulle ha estetisk verksamhet. Vi spelade in två låtar och gick sedan upp till skolan igen för att äta och lyssna på Stinas lunchkonsert. Sen var det bara religon och svenska kvar och det kändes verkligen som att jag sov igenom de sista timmarna i skolan. Har kännt  mig lite som att jag har legat på botten och ruttnat idag men konstigt nog blev det lite bättre på orkestern. Sedan skulle klassen gå på teater och det var nästan inga människor där..satte mig längst upp i hörnet och bara väntade på att få åka hem. Jag är så trött!


Nu när jag kom hem stod det två och en halv våffla på bordet så det fick bli min kvällsmat (nyttigt och mättande!) och det är ungefär så mycket som jag har firat våffeldagen 2009.

Jag vill bara bort och se något annat. Bara om så för en vecka eller det räcker till och med med en dag. Ut i världen. När jag tar student kommer det bli som att "världen här kommer jag"!

24 mars

Nu har jag tid att skriva lite i min blogg igen och redan nu kan jag säga att min morgon har varit helt underbar. Jag har missat bussen två gånger idag!, vad är chanserna till att det händer liksom?


I några dagarna nu har jag funderat på hur beroende vi männsikor i själva verket är. Vårat kylskåp gick sönder i söndags och för mig har det liksom alltid varit en självklarhet att ha ett kylskåp fullt med kall mat hemma. Kunna öppna kylskåpet och leta reda på något gått man kan äta. Tänk på alla som inte har ett kylskåp, som aldrig har haft det eller aldrig kommer få något. Tänk på hur bra vi har det! Det känner mig nästan lite dum när jag tänker att det är jobbigt att gå ut i garaget och hämta maten, men jag har i alla fall någon mat att hämta.




Kan säga att jag nu har strukit 23 dagar på min lista. Det går långsamt framåt!

 

trasig igen..

Min dator är stendöd så det kommer antagligen dröja ganska länge innan jag kan uppdatera min kära blogg nu..

Tips för de som vill

För intresserade människor kommer här några tips om bra au pair bloggar:

http://madeleineaupair.blogspot.com/
http://louisaernestam.blogg.se/aupair/index.html
http://johannaiboston.blogg.se/index.html
http://kickiass.blogg.se/

skandinaviskt onlinemöte

Ibland kan jag bli riktigt arg, även om jag kanske inte låter speciellt arg. Men nu är jag riktigt sur, bara som en liten förvarning. Hela den här dagen har jag gått och väntat på att det ska vara ett skandinaviskt onlinemöte för alla som vill åka som au pair ( som ni antagligen vet så är jag en av dem). Jag satte mig till och med framför datorn en halvtimme för tidigt så att jag verkligen inte skulle missa det! Men när jag sen trycker på länken för att logga in så funkar det inte! Jag försökte i säkert en halvtimme men det gick inte ändå. Det här har jag liksom sett fram emot i över en vecka, det som jag har levt på i en vecka och så går det inte! Jag har väntat på det här, att få lyssna på andra människor som vart där, interjuver, allt sånt. Jag blir bara så, usch.. varför just idag?





18.30
Nu är jag mest arg på mig själv! Varför kollade jag inte mobilen? Tolv minuter över fem hade de skickat den nya länken, men vem tänker på det? Jag missade de 45 första minuterna. Jag hade missat typ allt.
När jag väl kom in på sidan var det ungefär bara tio minuter och chatten kvar. Så istället för att ha lyssnat på allt fick jag ställa ett ton med frågor. Antagligen handlade de bara om saker som de hade sagt tidigare, men ändå. Jag fick svar på det mesta och känner mig i alla fall lite nöjdare nu än vad jag var innan. Vet lite mer om allt också, så det är ju bra. 

funktioner/-manhattan

satt och tittade på kort från i sommras och hittade den här fina bilden på mig och sanne!

nice!

xoxo

grattis


Idag säger jag grattis till Stina!!

åtta dagar borta

Nu var det ett tag sedan jag skrev något, sp jag tänkte berätta lite om helgen som gått.
I fredags var det Sannes födelsedag, grattis återigen! På morgonen kände jag mig ganska sjuk, började egentligen i torsdags kväll, men jag bestämde mig ändå för att vandra iväg till skolan i och med att det var Sannes födelsdag. Innan skolan gick jag även en sväng till coop för att fixa några saker. Väl framme i skolan visade det sig senare att det var kanske inte speciellt bra att jag var där (orkade inte räkna ett enda tal på mattlektionen), så det blev ändå att jag fick gå hem. På eftermiddagen skulle sanne firas så då bar det av in till stan igen. Jag och stina hade köpt våran paket ihop vid ett trevligt besök på statoil (?) i måndags. Jag tror hon blev glad för den :)


I lördags var det ågrenska som gällde och jag var fortfarande lite sjuk. Men efter några riktigt sega minuter på morgonen bestämde jag mig för att följa med. Bilen lämnade kulturskolan vid kvart över åtta kanske, och vi var framme, som jag ser det, onödigt tidigt. Väl där skulle vi ha kulår med alla barnen, men jag tror nästan att det var stina som hade roligast. Vad säger du, ska du sattsa på klarinett? När vi senare åkte hem satt jag och stina och spelade gitarr i baksätet hela vägen hem, det var faktiskt kul, och tiden bara flög iväg. Och när pappa sedan kom och hämtade mig visade det sig att han för en gång skull hade bestämt sig för att jag skulle få övningsköra hem (!). Glad. Dock satt stina i baksätet och det tog en bra stund innan vi hade kommit hem. Efter den tidiga morgonen orkade jag inte göra någonting alls på eftermiddan, kommer inte ens ihåg vad jag gjorde, däckade antagligen framför tv:n. På kvällen blev det sedan melodifestival.


Igår då (söndag) gjorde jag nästan igenting. Jag hade bestämt mig för att det skulle bli världens största pluggdag, men ack nej. Någon gång vid halv elva fastnade jag framför tv:n och sen kunde jag inte slita mig. Ett tips, sätt er aldrig framför tv:n och titta på en serie när ni egentligen ska göra något annat, man blir helt fast! Senare på kvällen bar det av till lovisa för att öva apocalyptica, vanja var även där. Jag tyckte faktiskt att det lät ganska bra med tanke på att det var så pass längesen vi spelade ihop sist! Åkte hem och fastnade framför världens sämsta film.., hur seg som helst.


Då var vi famme i nutid. Idag. Hade cello lektion nu på morgonen och dörren var för en gångs skull öppen vid halv åtta. Så jag satte mig och lyssnade på musik i en timme innan jag började, ganska mysigt. Hade min lektion och sen blev det ensemble med stina. Det gick hyffsat bra med tanke på att det var första gången vi spelade. Vad hände mer, jo, jag missade bussen..Och nu sitter jag här, eftermiddan ska spenderas med näsan i en religonsbok. Har ett jättestort prov på fredag (den 13:de) och jag kan ingenting. Det var nog allt just nu, kan bara säga också att nu har jag strukit åtta dagar på min utomordentligt fina nedräkningslista! Dagarna försvinner sakta men säkert.

xoxo 

första mars och 15 månader kvar

Idag är det då första mars. Februari är äntligen slut och det är nu som våren ska börja!
Imorrn får jag stryka första dagen på min nedräkningslista av hur många dagar det är kvar av gymnasiet. Det är ungefär femton månader kvar och förhoppningsvis kommer de bara flyga iväg! förhoppningsvis.. Jag är så trött på skolan, jag är trött i allmänhet också, men speciellt på skolan. Tänk när man har tagit studenten, då har man spenderat tolv år av sitt liv i skolan.
 

Alla säger att jag inte får ha förstora förväntningar och förhoppningar på den här au pair grejen, att det kanske inte alls blir som jag tänkt mig. Och visst jag har väldigt stora förväntningar, det kan jag erkänna redan nu. Men jag har ändå bestämt mig och när jag har bestämt mig för något eller fokuserar på något så blir det oftast så. Och om det ändå inte blir bra när jag är där så får jag göra det bra, det blir som man gör det.

Just nu känner jag mig glad och trött. Inte speciellt glad för skolan imorrn, är nästan så att jag inte vill gå, utan det är något annat. Jag är glad.

RSS 2.0