April 30

Nu är det inte långt kvar av april månad. Måste ändå säga att det har vart en hyffsat bra månad, ganska händelselös, men bra. Blev inget speciellt valborgsfirande för mig men jag kan ju alltid säga grattis till kungen, så GRATTIS KUNGEN! Förutom att det var valborg idag så var det även sista dagen på kulturveckan, tycker fortfarande att den var roligare förra året men man slipper ju de flesta lektionerna så det är ju alltid nått.

Det har inte direkt hänt något mer intressant, har världens största NK arbete som ska vara klart och redovisas på måndag så det är vad jag kommer att hålla på med i helgen..

NP-english, writing

NP i engelska B idag. Det var uppsatts delen och det gick mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Det är ju inte precis något MVG utan det kanske räcker till ett VG, men i och med att jag är helt kass på engelska så är det väldigt bra för mig. Kan säga att jag är hyffsat nöjd i alla fall. Nu tänkte jag sova en stund, ovanligt tidigt för att vara mig men jag är verkligen jättetrött!

God natt!

vill, vill, vill!

Hjälp vad mycket jag vill åka som au pair! Det bara sköljde över mig nu helt plötsligt. Jag vill växa som människa, lära känna mig själv, bo utomlands, möta en annan kultur, lära mig flytande engelska, allt! Jag kan knappt vänta. Det gäller bara att allt blir bra så att man verkligen trivs. Men det är ändå ganska mycket som blir vad man gör det till. Tänk bara på när jag kan börja med min ansökan, det är inte så lång tid kvar nu!

Sitter just nu och lyssnar på en Time of my life av David Cook. Konstigt nog har jag verkligen fastnat för den här låten.



au pair i USA

Mark Summer = Ett geni

Nu var det ett antal dagar sedan jag skrev något här. Kan säga att jag verkligen inte har haft tid de senaste dagarna i och med att det är så oerhört mycket i skolan. Livet rullar på som vanligt, man släpar sig upp till skolan varje morgon för att sedan när man är i skolan inte göra något alls. Man går upp för annars får man frånvaro, är det så man ska tänka..?


Idag har jag varit på ågrenska utanför göteborg igen. Fast idag behövde vi tro det eller ej inte åka iväg lika tidigt, så istället för att åka klockan åtta så rullade bilden nu iväg vid kvart över nio ungefär. Jätteskönt ute idag!


I eftermiddags fick jag verkligen upp ögonen för cellon igen och kom på hur bra jag faktiskt mår av att sitta bakom den och spela. Det är en riktigt härlig känsla när man sitter ensam i ett rum med bra, stor akustik och bara känner hur bra det låter och hur bra man mår. Det är så som allt ska kännas. Det har känts lite halvdåligt på cellofronten innan men idag släppte det verkligen. Mark Summer är ett geni, för julie-o är ett helt genialisk stycke!
Hur ska jag göra med cellon om jag verkligen bestämmer mig för att åka som au pair? det här kommer att bli svårt..


Morgondagen ska spenderas framför datorn och bakom cello. Jag ska även försöka klämma in en liten promenad någonstans på dagen också.

Ha det bra!


(jag gillar mitt kort (!)


glädje

Idag cyklade jag till och hem från skolan! Kan säga att jag är jättestolt över mig själv i och med att det är ungefär 2 mil totalt!

live, laugh, love!

En måndag som visade sig bli ganska bra

I natt satt jag uppe till omkring klockan två någon gång och läste en blogg, vad har hänt med mig? Vaknade sen vid sex imorrse och kände att jag vill verkligen inte gå upp. Men upp kom jag, efter en stund, och vid sju åkte jag och mamma iväg hemifrån. Jag måste nästan säga att den bästa tiden som finns för mig en måndag är när jag siter och väntar på min cellolektion i över en timma. Det är riktigt häligt, helt tyst och man får verkligen tid att tänka. Hade extra lång lektion idag i och med att det inte blev någon ensemble igen, men jag spelade från åtta till ungefär kvart över tio så jag är hyffsat nöjd.

När allt med cellon var avklarat på morgon så kände jag att, näe nu orkar jag inte mer, så jag åkte hem. Annars hade jag fått vänta tre timmar på en engelsklektion. Kan säga att det är mitt bästa beslut för dagen för jag har varit ute och hjälpt till i trädgården precis hela dagen och det har varit jätteskönt! Kan passa på att nämna att nästan hela lördagen spenderades ute också, hjälpte pappa att byta däck på bilen, igen, så jag utser mig själv till expert på det området nu.


Just nu sitter jag här, äter vindruvor och bara tänker på allt som jag vill göra i livet (jag vet att jag har sagt det förr och ni får helt enkelt tycka att jag är hur tjatig som helst).

Jag vill se något annat, jag måste se något annat.


NEW YORK, NEW YORK

Åhh vad jag vill! Tänk om man hade pengar.. varför måste allting vara så dyrt? Satt precis och tittade på priser och jag gjorde faktiskt ett riktigt kap!  4 dagar med flyg + hotell (på manhattan) för ungefär sex tusen, och det är inte speciellt mycket för en NEW YORK RESA! Sen tillkommer ju mat och sånt, men ändå! Ingen som kan tänka sig att följa med? Om man får välja en enda stad som man måste besöka under sitt liv så väljer jag helt klart NEW YORK!



kan även passa på att meddela att nu är det 420 dagar 16 timmar 31 minuter och nio sekunder kvar tills jag tar studenten! 

längta


Det som är långtborta kommer hela tiden närmare! :)
Har haft en intressant eftermiddag!

The united states of america

Har precis kommit hem från Varberg efter en turbulent helg. Har bla. fått reda på att jag ska få min andra kusin nån gång i oktober. YAY! Satte mig vid datorn nästan direkt och blev riktigt taggade över hela usa au pair grejen nu igen! Så jag läste ikapp vad jag hade missat i alla bloggar, gick in på organisationernas hemsidor och läste igenom alla broschyrer som jag kunde hitta i mitt rum. Jag vill verkligen göra det här. Jag vill göra något för mig själv och växa som männsika! På något sätt känns det som att jag behöver göra detta. Jag vill, jag vill, jag vill. Och jag kan lova alla er som läser detta att det kommer att genomföras, för min egen skull. Sen vet jag även att det kommer kännas ganska motigt att skicka in min ansökan och veta att jag kommer vara bort i ett år, kanske mer. Och det kommer kanske att kännas ännu värre några veckor innan jag ska åka. Men det kommer vara värt det, det vet jag! Jag kommer våga!

take care

USA-DAGEN!

Nu har jag och stina äntligen haft våran efterlängtade USA-DAG! Jag kan säga att vi bakade världens äckligaste cupcakes och det tog oss hela tre timmar, men dom blev lite blå och fina i alla fall. Kan även nämna det att vi planerade att ha värsta tjockisdagen och skulle äta hur mycket onyttiga saker som helst, men grejen var bara den att vi inte orkade. Jag blev hur mätt som helst även om jag inte hade ätit speciellt mycket.
Huvudsaken var i alla fall att vi hade roligt, för det hade vi!


some pictures of our disgusting cupcakes

tankar, drömmar, allt

Idag var jag på tandregleringen igen för att hämta och prova ut min bitskena som jag ska sova med några nätter nu. Jag pratade lite med tandläkaren och började fråga lite om hur länge jag kommer behöva ha i tandställningen och att jag berättade att anledningen till att jag frågade var för att jag ska åka till USA nästa sommar. Det kändes så bra att säga det! Det blev en helt obeskrivlig känsla! Jag har planerat mitt liv efter gymnasiet, jag vet vad jag vill göra de närmaste åren och det kändes bara kul helt enkelt att säga det till någon som jag absolut inte känner.


Jag vet vad jag vill göra och om någon på något sätt kritiserar det (negativt) så kommer det inte att tas emot speciellt bra utav mig. Så är det nästan med allting om någon säger något dumt om t.ex. musiken man lyssnar på så blir det som ett hugg i magen. Visst, man kan säga ganska mycket till mig utan att jag riktigt bryr mig. Men när det kommer till saker man tycker om och skaker man tror på/-vill ska hända så går det rakt in i mig.


Ingen kan ta ifrån mig att jag vet vad jag vill göra. (det är inte säkert att det blir bra, men i vilket fall som helst så kommer det genomföras) Man kan välja noggrant, hoppas på det bästa och se det positivt.

MLB = YAY!

I natt svensk tid (söndagkväll amerikansk tid) drar MLB igång borta i USA! För de som inte redan vet det så står mlb för "Major League Baseball" så det är alltså baseball ligan som startar. I årets första match möter Atlanta Braves fjolårets vinnare Philadelphia Phillies. Men för mig börjar inte spänningen förän imorgon då mitt favoritlag BOSTON RED SOX spelar sin första match för året (hemma på Fenway Park dessutom) mot Tampa Bay Rays!


GO RED SOX!!




våren är här

Nu är äntligen det efterlängtade påsklovet här, men jag kan inte riktigt säga att det kommer bli så avslappnat som jag trodde. Under hela lovet ska jag hinna med att plugga, ågrenska, öva cello, jobba fyra dagar, varberg två dagar och så den stora USA-dagen med stina! Efter idag har jag bara hunnit med två av sakerna så veckan kommer gå i ett.


Gårdagen spenderades på ett väldigt soligt och vårigt ågrenska i göteborg. Om jag har sagt att det har kännts som vår innan så var det verkligen vår igår! När jag kom ur bilen här hemma så behövde man inte ens ha jacka på sig, det var nästan sommarvarmt!
När jag väl var hemma så kom jag att tänka på att jag för några dagar sen skulle sätta mig och göra chokladbollar, men då fanns det inget smör. Så när jag till min stora lycka såg smör i kylskåpet igår så satte jag igång och börja baka direkt. Och gott blev det!


Igår var det verkligen jättevarmt ute!


längtar

Varför är det alltid så att man glömmer vad man ska blogga om? Man kan ha gått och tänkt på något bra precis hela dagen, men när man sen sätter sig framför datorn för att skriva är det helt borta. Precis så är det för mig just nu, men jag kan ju alltid hitta på något annat.


Vad är det man säger? "Den som väntar på något gått väntar aldrig för länge" och det är helt sant, men kan inte det goda komma närmare i en snabbare takt, kan inte tiden gå fortare? Det är som jag har skrivit innan, att för stunden kan det kännas riktigt långsamt men när man tittar tillbaka ser man hur mycket man har hunnit med. Just nu när jag sitter här så känns det som att tiden går oerhört långsamt, men jag tänkte precis likadant på engelsklektionen för åtta timmar sen. Så när man tittar tillbaka på de åtta timmarna så har tiden ändå försvinnt ganska fort även om det inte kändes så för stunden.


Det jag vill försöka få sagt med allt det här är det att tiden faktiskt går fortare än vad det känns som. Men måste man alltid vänta så länge på allting?


friendship


första april och vår!

Det kunde inte ha blivit en bättre start på april! Vädermässigt har det vart en riktigt underbar dag idag med +10 i skuggan och när jag kom hem och tittade på termometern så visade den +20 i solen! Det blev vår tillslut.


kan det bli bättre än så här?
 



RSS 2.0